Wydarzenia

Warsztaty
March 8, 2020
Warsztaty, Latte żArty / część 1
◾ CO? Warsztaty ◾ GDZIE? Szczecin, ul. Końcki Kierat 16 ◾ KIEDY? 08/03/2020 ◾ WSTĘP: 80 zł ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Halo Szczecin! Chcielibyśmy zaprosić Was na PIĄTE 🥰 kawowe warsztaty do kawiarni bardzo dobrze. Tematem będą tajniki malowania mlekiem na kawie! ❤️ Latte Art, to technika przygotowania kaw mlecznych na bazie espresso z wzorami na powierzchni. Choć na początku powtarzalne spienienie mleka w sposób pożądany wydaje się abstrakcją, warto wykazać nieco uporu i sumienności, bo efekt w postaci licznych uśmiechów gości jest bezcenny. Pierwsze warsztaty obejmują spienianie mleka, ćwiczenia kontroli strumienia, wylewanie plamy, serca małe i duże. Następne moduły, to praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka w wylewaniu bardziej skomplikowanych wzorów techniką free pour, kolejno: tulipany, rozety, i... multi wzory! Zapraszamy! 8.03.2020 r. | niedziela Godzina: 18:30 Miejsce: Kawiarnia bardzo dobrze, ul. Koński Kierat 16 Ilość osób: min. 3, max. 6* Czas trwania: około 2 h Koszt: 80zł Warsztaty poprowadzi Michał Żmuda, trener kawiarni bardzo dobrze, zwycięzca Szczecińskiego Pucharu Latte Art w listopadzie 2019 roku *Liczba miejsc jest ograniczona, obowiązuje zasada kto pierwszy, ten lepszy. Zapisywać możecie się: * u nas w kawiarni, * przez nasz profil fb, * mailowo: [email protected] Wasza rezerwacja zostanie potwierdzona w momencie opłacenia uczestnictwa w wydarzeniu. Do zobaczenia! (-: ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/2693329057430463/
Cupping
March 6, 2020
Cupping w Lastryko 06.03.2020
◾ CO? Cupping ◾ GDZIE? Poznań, ul. Św. Marcin 41/2 ◾ KIEDY? 06/03/2020 ◾ WSTĘP: bezpłatny ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ Pierwszy cupping w naszej kawiarni! -------------------- Lastryko Cafe św. Marcin 41/2 06.03.2020 godz. 17:00 -------------------- Kawa to przy lastryko i betonie najważniejsza rzecz w naszej kawiarni. O jednym i o drugim uwielbiamy opowiadać klientom. Chcemy poszerzać naszą i waszą wiedzę o kawie, dlatego zaprosiliśmy do nas Dawida, który na co dzień jest roadsterem w HAYB coffee speciality. -------------------- HAYB Speciality Coffee to projekt pasjonatów, którzy związali swoje życie z kawą. "How Are You Brewing" to nie tylko zaproszenie do spróbowania efektów naszej pracy. To proces, który od początku powstania palarni polega na imporcie i wypalaniu kawy wyłącznie najwyższej jakości, aby za każdym razem wydobyć z niej maksimum smaku i aromatu. Bo za dobrą kawą stoją ludzie, ale za najlepszą - rodzina, która nie przestaje się rozwijać! Gotowy, by wejść w świat Kawy Speciality? Odwiedź go na ​www.haybcoffee.pl Dawid Zadara - roaster HAYB coffee speciality. Wkręcony w dobrą kawę od 5 lat. Trzy lata doświadczenia za barem Wesoła Cafe zaważyły, że chce być jeszcze bliżej surowca, który podaje. Najpierw zbierał doświadczenie w Karma Roastery w Krakowie a od roku działa w Warszawie. Kawa i pączki to jego dieta. Kalorie spala na bmx i grając hardcorowe koncerty ze swoim zespołem PROTEIN. Najlepsza kawa? Taka jak życie, dobrze zbalansowana. -------------------- Z jakimi kawami przyjedzie Dawid? Ten nam jeszcze nie zdradził ale obiecał, że uszykuje coś specjalnego. Do zobaczenia! :) ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/635264373979661/
Kurs
March 3, 2020
Kompletny kurs baristyczny - szkoleniowy bestseller OiW
◾ CO? Szkolenie ◾ GDZIE? kawiarnia „Owoce i Warzywa” w Centrum Dialogu (ul. Wojska Polskiego 83, Łódź) ◾ KIEDY? 03-04/03/2020 ◾ WSTĘP: 1099 zł ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ ATRAKCYJNY ZAWÓD W DWA DNI! Chcesz zostać baristą? Marzysz o otworzeniu własnej kawiarni, a nigdy nie pracowałeś w takim miejscu? A może chcesz wyjechać za granicę i potrzebujesz umiejętności, które pozwolą Ci bez trudu znaleźć pracę w każdej większej miejscowości na świecie? Albo po prostu dojrzałeś do decyzji o rozwijaniu swojej kawowej pasji? To szkolenie jest dla wszystkich, którzy chcą w krótkim czasie zdobyć jak najwięcej wiedzy i umiejętności potrzebnych do profesjonalnej pracy z kawą. Gwarantujemy, że będziesz po nim wiedzieć więcej niż 95 pracowników polskich kawiarni. Jest też doskonałą okazją do sprawdzenia się w roli baristy i poczucia klimatu pracy w kawiarni. ► Na program szkolenia składa się 5 podstawowych modułów: ● Wiedza o kawie + współczesne trendy kawowe ● Podstawy sensoryczne ● Obsługa profesjonalnego ekspresu + prawidłowe przygotowanie espresso ● Kawy mleczne + latte art ● Alternatywne metody parzenia kawy ------------------------------------ ►Program realizujemy w 16 godzin. Pracujemy w małych grupach (max 4 os), żeby każdemu zapewnić możliwość praktycznej nauki. ● Szkolenie ma charakter warsztatowy – skupiamy się na ćwiczeniach, ale poprzedzamy je niezbędną dawką wiedzy. ●Priorytetem jest dla nas przygotowanie uczestników do samodzielnej pracy przy ekspresie i przy „alternatywach”. ● Uczestnicy otrzymują materiały poszkoleniowe oraz certyfikaty potwierdzające ukończenie kursu. Osobom zainteresowanym udzielamy też wskazówek na temat dalszego rozwoju kawowego. Podpowiadamy, skąd czerpać rzetelną wiedzę i jak ćwiczyć zmysły potrzebne w zawodzie baristy. ● Osobom zainteresowanym doradzamy również w wyborze sprzętu i kawy do samodzielnych eksperymentów. 100% uczestników naszych szkoleń ocenia je pozytywnie! Dlatego nie boimy się dać Ci gwarancji jakości i satysfakcji - jeśli nie będziesz zadowolony/zadowolona z kursu i zgłosisz to w ciągu 3 dni od jego zakończenia, oddamy Ci pieniądze bez żadnych dodatkowych pytań. ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/1212433678961804/

Najbliższe Wydarzenia


Artykuły