Lokalizacja

Mysia 3,00-496Warszawa

2016-10-15T11:00:00+02:00
Oct. 15, 2016, 11 a.m.
Warsztaty

15 października już po raz drugi na Mysiej 3 odbędzie się ŚWIĘTO KAWY I HERBATY. Wraz z nadejściem pierwszych jesiennych dni miejsce letnich lemoniad i cydrów zajmą dwie królowe: kawa i herbata. Z nami zaczniecie dzień od kenijskiego espresso lub aromatycznego dripa. Poznacie najlepszych baristów i najlepsze palarnie kawy. A że herbata jest nową kawą i coraz częściej pojawia się w kawiarniach trzeciej fali, parzona z tą samą starannością co chemexy i dripy, ten napój także pojawi się na Mysiej.

Zielone, czarne, kwitnące czy organiczne z dalekich Chin, Indii czy Sri Lanki. W pięknych kolekcjonerskich pudełkachi na wagę. Te popularne i te unikatowe. Opowiemy o historii
metodach parzenia, a specjaliści zaproszą na degustację. Będzie też nowoczesna ręcznie tworzona ceramika i wiele akcesoriów do parzenia zarówno kawy, jak i herbaty.

To już druga edycja tego święta. Podczas zeszłorocznej udało nam się pobić rekord odwiedzalności Mysiej 3, spotkały się z nami blisko 4 tysiące osób. Od amatorów, stawiających pierwsze kroki w parzeniu kawy i herbaty, do koneserów chcących zgłębić swoją wiedzę dzięki obecności specjalistów z całej Europy.

W tym roku do udziału w naszej strefie warsztatowo- wykładowej zaprosiliśmy baristów i właścicieli najciekawszych palarni i kawiarni w Europie. Będziemy mogli podpatrywać ich przy pracy, nauczyć się nowych technik parzenia kawy i herbaty oraz posłuchać o światowych trendach w tej dziedzinie.