Lokalizacja

ul. Andrzeja Struga 15/6,70-784Szczecin

2021-02-13T11:00:00+01:00
Feb. 13, 2021, 11 a.m.
Szkolenie

◾ CO? Szkolenie

◾ GDZIE? Szczecin, ul. Struga 15/6

◾ KIEDY? 13/02/2021

◾ WSTĘP: 550 zł

◾ JĘZYK: polski

_____________________________________

Szkolenie Qualia Latte Art (poziom podstawowy) kierujemy do obecnych, jak i przyszłych pracowników kawiarni lub restauracji oraz osób interesujących się kawą. Nasze Latte Art jest przeznaczone dla osób, które ukończyły szkolenie Barista Basic lub posiadają już doświadczenie zawodowe i wiedzę z zakresu podstawowych technik baristy (przygotowanie espresso i regulacja młynka).

Zakres szkolenia: Latte Art (poziom podstawowy) będą w głównej mierze zajęciami praktycznymi. Podstawowe zagadnienia poruszane na szkoleniu: 
• Dobór mleka i dzbanków;
• Proces i parametry spieniania mleka;
• Metody nalewania;
• Wzory: serce, rozeta, tulipan, jabłko oraz inne;
• Malowanie za pomocą wykałaczki i czekolady.
Po ukończeniu kursu wręczamy imienny certyfikat. 
Cena: 550 zł/ os. 
Maksymalna ilość osób: 4
Czas trwania: 4-5h
Data: 16.01.2021
Godzina: 11:00
Prowadzący: Michał Żmuda – wychowanek legendarnej poznańskiej kawiarni Brisman Kawowy Bar; ubiegłoroczny mistrz Szczecińskiego Pucharu Latte Art; a obecnie trener w szczecińskiej palarni Qualia Caffe.
Zapisy pod mailem [email protected] lub nr tel. +48 605 630 630

➖➖➖

Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/1364075793936032/


Inne Wydarzenia w mieście Szczecin

Najbliższe Wydarzenia

Warsztaty
Jan. 27, 2021
Kawa Smak Aromat - warsztaty 27.01.2021
◾ CO? Warsztaty ◾ GDZIE? Warszawa, ul. Elektoralna 11 ◾ KIEDY? 27/01/2021 ◾ WSTĘP: 80 zł ◾ JĘZYK: polski _____________________________________ KAWA, SMAK, AROMAT Nasze warsztaty to przede wszystkim przyjemne doświadczenie smakowe. Celem jest luźne wprowadzenie w szerokie spektrum smaków i aromatów występujących w kawie. Podczas pierwszej części uczestnicy zapoznają się z aromatami i smakami często wystepującymi w kawie. Będziemy bazować na owocach, warzywach oraz innych produktach, których nuty możemy odnależć w filiżance kawy. W drugiej części sprawdzimy naszą zdolność rozróżniania smaków w oparciu o test na odczynnikach wodnych. Następnie przeprowadzimy degustację kaw różniących się pod względem pochodzenia, typu botanicznego i metody obróbki. Zamierzonym efektem warsztatów jest zapoznanie się z różnorodnoscią smaków i aromatów w kawie, oraz określenie własnych preferencji smakowych. Bez znajomości skomplikowanych wzorów chemicznych czy budowy komórkowej kubka smakowego. W rezultacie każdy uczestnik będzie swobodnie poruszał się w ofercie kaw palarni oraz kawiarni, świadomie dokonując najlepszego dla siebie wyboru. Warsztaty poprowadzone będą zgodnie z obostrzeniami. Maksymalna liczba uczestników to 6 osób. czas trwania: 90 minut koszt: 80 złotych zapisy na [email protected] Zapraszamy! ➖➖➖ Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/417592542818758/

Artykuły