Lokalizacja

Teatralna 10/21,40-003Katowice

2020-03-17T10:00:00+01:00
March 17, 2020, 10 a.m.
Szkolenie

◾ CO? Szkolenie
◾ GDZIE? Teatralna 10/21, Katowice
◾ KIEDY? 17/03/2020
◾ WSTĘP: 750 / 950 zł
◾ JĘZYK: polski
_____________________________________

Szkolenie pozwala dowiedzieć się czym jest analiza sensoryczna jako dyscyplina naukowa, jak działają organy człowieka odpowiedzialne za czucie smaku i aromatu kawy. Kursanci poznają pięć podstawowych smaków oraz grupy aromatów obecne w kawie, uczą się jak definiować i opisywać różne atrybuty sensoryczne. Oprócz części teoretycznej szkolenie obejmuje szereg degustacji kawy oraz naukę przeprowadzenia cuppingu zgodnego ze standardem SCA.

Program:

-podstawowa wiedzą na temat analizy sensorycznej i jej znaczenia w trakcie degustacji kawy,

-budowa ludzkich zmysłów biorących udział w analizie sensorycznej kawy: smak, zapach, wzrok, dotyk, słuch,

-ćwiczenia z zakresu detekcji 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i umami,

-ćwiczenia z zakresu rozpoznania podstawowych grup aromatów obecnych w kawie z wykorzystaniem aromatów Le Nez Du Cafe oraz koła smaków i aromatów SCA,

-definicje dotyczące degustacji kawy oraz opisywania atrybutów sensorycznych,

-nauka przeprowadzenia profesjonalnego cuppingu zgodnego ze standardem SCA.


Informacje dodatkowe:

Liczba uczestników: 4 - 6 osób

Czas trwania kursu: około 8 godzin

Cena szkolenia:
750zł brutto- szkolenie bez certyfikatu
950zł brutto- szkolenie z certyfikatem SCA

ZAPISY: [email protected]

➖➖➖

Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/591699994898362/