Lokalizacja

Aleje Jerozolimskie 236,Warszawa

2018-05-16T10:00:00+02:00
May 16, 2018, 10 a.m.
Szkolenie

Story Coffee Roasters wspólnie z firmą Coffee Support mają zaszczyt zaprosić na szkolenie sensory skills poziomu intermediate o module rozszerzonym. 

W trakcie szkolenia nauczysz się i dowiesz:

• Jakie są różnice między obiektywną i subiektywną oceną kawy,
• Jak zbudować panel sensoryczny osób odpowiedzialnych za badanie jakości w kawie oraz jaki jest jego cel i jakich wymaga kompetencji,
• Jak analizować takie cechy sensoryczne kawy jak: cierpkość, body, słodycz,
• Jak definiuje się pozytywne i negatywne cechy kawy oraz jak buduje się opisy takich atrybutów kawy jak: body, tekstura, kwasowość.
• Jak dzieli się aromaty i smaki w kawie,
• Jaki jest twój próg wykrywalności smaków takich jak: kwaskowy, słodki,gorzki na podstawie przeprowadzonych testów zgodnych z normami ISO,
• Jak prowadzić profesjonalną sesję cuppingową,
• Jakie błędy można popełnić w trakcie analizy sensorycznej kawy i jak ich unikać ?
• Czym są testy dyskryminacji/ wykluczania w analizie sensorycznej i w jakim celu się je stosuje ?

• Weźmiesz udział w 8 sesjach cuppingowych dzięki którym zbudujesz doświadczenie sensoryczne, pogłębisz własną wrażliwość sensoryczną oraz wzbogacisz zasób słów pomagających profesjonalnie określać poszczególne atrybuty kawy.

Rozkład godzin:

- 1 dzień: 10:00 - 17:00
- 2 dzień: 10:00 - 17:00
- 3 dzień: 9:00 - 16:00

W trakcie dnia przewidziana jest jedna przerwa 45 minutowa na posiłek.

Szkolenie zakończy się egzaminem teoretycznym i praktycznym zgodnym ze standardem Coffee Skills światowej organizacji Specialty Coffee Association.

Szkolenie poprowadzi Błażej Walczykiewicz - autoryzowany trener SCA Coffee Diploma z zakresu Barista Skills, Sensory Skills i Brewing.

Certyfikowany Barista Speciality Coffee Association (SCA), międzynarodowy sędzia WCE i koordynator ds. edukacji w polskim oddziale SCA. 

Od 10 lat szkoli baristów, właścicieli kawiarni i managerów. Prowadzi branżowe szkolenia, warsztaty i prezentacje w najlepszych palarniach i kawiarniach w całej Polsce. Na co dzień prowadzi firmę Cofee Support.

TERMIN 16-18 MAJA

ZGŁOSZENIA PROSZĘ WYSYŁAĆ POD ADRES E-MAIL [email protected]

*SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE DOTYCZĄCE SZKOLENIA WYSYŁAMY DROGĄ MEJLOWĄ

* LICZBA MIEJSC OGRANICZONA.

ZAPRASZMY SERDECZNIE,
STORY COFFEE TEAM 😊