Lokalizacja

ul. Armii Krajowej 35,45-071Opole


◾ CO? Szkolenie

◾ GDZIE? Opole, Armii Krajowej 35, Hard Beans Coffee Roasters

◾ KIEDY? 2019-10-08

◾ WSTĘP: płatny - 1800 zł netto (FV 23%)

◾ JĘZYK: polski



SZKOLENIE

- przeznaczone jest dla osób pracujących na co dzień z kawą, którzy są zainteresowani rozwinięciem swoich umiejętności sensorycznych.

- pozwala zrozumieć jak smakujemy, postrzegamy i interpretujemy doznania sensoryczne.


W TRAKCIE KURSU

uczestnicy zapoznają się z kluczowymi pojęciami z zakresu sensoryki w celu analizy i rozróżniania aromatu, smaku i body w kawie. Dowiemy się też więcej o aspektach percepcji sensorycznej. W ramach zajęć praktycznych rozwiniemy swoje umiejętności, próbując podstawowych smaków w różnych stężeniach. Zapoznamy się również z metodami testowania kawy zgodnie z protokołem SCA, między innymi triangulacja.


Kilka słów o prowadzącym kurs: Maciej Duszak.

Trener pracujący z kawą od 2010 roku. Mistrz Polski Brewers 2017, 4-krotny Wicemistrz Polski Brewers, wielokrotny finalista Mistrzostw Polski w różnych kategoriach. Autoryzowany Trener SCA, uznany edukator, autor wielu publikacji na temat kawy. Największą uwagę poświęca edukacji u podstaw i szerzeniu kultury kawy specialty wśród konsumentów.


➖➖➖

Szczegóły na wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/3566312420061581//.