Lokalizacja

ul. Brodzińskiego 8,30-506Kraków

2018-02-21T16:00:00+01:00
Feb. 21, 2018, 4 p.m.
Warsztaty

Jaki wpływ na smak kawy w procesie parzenia mają: rodzaj wypalenia, grubość mielenia, jakość wody oraz jej temperatura i czas parzenia. Czym sugerować się przy wyborze odpowiedniego ziarna. Jak prawidłowo oceniać smak i aromat naparu? 

Warsztaty kawowe pozwalają zrozumieć świat kawy i czerpać więcej przyjemności z picia naparu każdego dnia. 
Jeśli pragniesz zostać świadomym konsumentem kawy oraz zadać nurtujące Cię pytania, przybądź na warsztaty, a zdobędziesz wiedzę, którą z pewnością wykorzystasz.

Cykl II:
Kameralna grupa (10-12 osób) w kawiarnianym wnętrzu, z filiżanką kawy w ręku. 
Warsztaty trwają ok 1,5-2 godzin.
W międzyczasie wiele ciekawostek i faktów o tematyce kawowej, sposobów jej przygotowywania oraz praktyczna wiedza - parzenie kawy i degustacja naparu.

Cena: 20 zł/osoba.
W prezencie paczka 100 g kawy.

21 lutego godz. 16:00 lub 19:00

Wymagana rezerwacja miejsc: manager@kawiarniastopklatka.pl, 796052070