Kawa do ekspresu kolbowego - ziarnista i mielona
Najlepsza kawa do ekspresu kolbowego.
Kawa do ekspresu kolbowego, ciśnieniowego, ale też do ekspresu automatycznego i kawiarki powinna być wypalona ciemniej, niż ta do innych metod parzenia - zawsze szukamy na paczce kawy informacji, że została ona wypalona do espresso.
Ekspres kolbowy to spełnienie marzeń każdego, kto ceni intensywne, słodkie espresso o gęstej, kremowej cremie. W takim przypadku najlepiej wybrać mieszankę Arabiki z domieszką Robusty. Robusta nadaje kawie delikatnej cierpkości i pozwoli na uzyskanie kawy z niezwykle gęstą, ciemno-orzechową cremą o gorzkawym smaku. Będzie też wyśmienicie smakować z mlekiem,
Wśród mieszanek - czyli blendów kaw do ekspresu kolbowego polecamy sprawdzone smaki znakomitych włoskich producentów:
Kawa Lavazza - Barista Perfetto Beans jest intensywna, ale słodka, Illy Intenso BOLD to wyrazisty smak i pobudzenie, Arcaffe Roma karmelowa i orzeźwiająca, a KIMBO Superior Blend intensywna - każda z nich świetna do domu i małego biura.
Warto też zwrócić uwagę na kawy 100% Arabica, inaczej single. Kawy jednorodne charakteryzują się niezwykłą lekkością i czystością smaku. Posiadają szerokie spektrum smaków - od nut orzechowo-czekoladowych, kwiatowych, owocowych po zioła, cytrusy czy owoce leśne. I to wszystko bez jakichkolwiek dodatków czy wspomagaczy smaku, które można znaleźć w paczce kawy smakowej!
Kawa do ekspresu kolbowego - najlepszy blend.
Słodkie, wyraziste w smaku, a przy tym doskonałe z mlekiem i bez takie są kawy 100% Arabica do ekspresu kolbowego z polskich palarni kawy: HAYB i ich flagowy produkt Espresso Blend będzie pyszny jako mała czarna i cappuccino, Hard Beans i ich bestseller Parzucha - smakuje każdemu, Kafar oferuje doskonałą mieszankę do espresso z Brazylii i Tanzanii, która pobudza i jest pyszna z mlekiem, Java Coffee Roasters oferuje doskonałe kawy, ale ich flagowym produktem do ekspresu kolbowego jest bez wątpienia Old School Blend.
Wybór kraju pochodzenia ziaren pozostawiamy Tobie, gdyż zależy od indywidualnych preferencji smakowych. Jeśli uwielbiasz owocowo-kwiatowe nuty z wysoką kwasowością, to na pewno sięgaj po kawy z Afryki, natomiast niska kwasowość i nuty orzechowo-czekoladowe oraz cytrusowe to główne wyróżniki krajów Ameryki Południowej.
Wybierając najlepszą kawę do ekspresu kolbowego należy kierować się: świeżością ziaren, oraz stopniem palenia ziaren - wybieraj te ciemno palone lub średnio palone kawy. Ekspresy kolbowe nie posiadają wbudowanego młynka, dlatego też kupując kawę ziarnistą, zmiel ją drobno tuż przed parzeniem.
OSTATNIO OGLĄDANE
Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski
Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00
Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny
Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska