Po zaparzeniu otrzymasz kawę słodką, ale z delikatną, przyjemną kwasowością, gdyż w profilu smakowym znajdziesz czekoladę 70%, miód i młody orzech laskowy.
Kawa ziarnista Brazylia Monte Alegre z segmentu speciality powstała w małej rzemieślniczej palarni BeMyBean w Krakowie. Wypalana w niewielkich seriach z najwyższej jakości surowego ziarna kawowca pozwala zachować pełnię smaku i aromatu. Ziarna kawy pochodzą z plantacji Monte Alegre, zarządzanej przez rodzinę Vieira już od 101 lat. Na plantacji przykłada się niezwykłą uwagę do zrównoważonej gospodarki zasobami naturalnymi, recyklingu wody i świadomego zużycia energii. Stosowane są efektywne systemy zarządzania i rejestrowania procesu produkcji pozwalające na ciągłe poprawianie jakości. Celem właścicieli plantacji jest także poprawienie jakości życia pracowników i lokalnej społeczności.
„Good coffee comes with good people” to motto palarni BeMyBean, której misją jest szerzenie kultury picia dobrej kawy w Polsce. Dbają, by każdy klient otrzymał świeżo wypaloną kawę i mógł cieszyć się najlepszą jakością kofeinowego naparu.
Rodzaj kawy |
Ziarnista |
Skład |
100% arabika |
Stopień palenia ziaren |
Średnie |
Punktacja w cuppingu |
84 / 100 pkt. |
Pochodzenie |
Brazylia, Monte Belo – Minas Gerais
|
Odmiana |
Bourbon, Mondo Novo |
Wysokość upraw |
800-1.125 m n.p.m. |
Przeznaczenie |
Espresso (metody klasyczne) |