Po zaparzeniu kawy otrzymasz napar o wyraźnej, subtelnej kwasowości czereśni przełamanej nutą kakao oraz orzechów.
Brazylia Monte Carmelo to zbalansowanie słodyczy i kwasowości w czystym kubku – espresso zaparzone z tych ziaren będzie powtarzalne, o średnim body i zrównoważonym smaku. Nada się idealnie zarówno pod espresso, jak i kawkę z mlekiem. Kawowce, z których zbierane były te ziarna, znajdują się na wysokości między 800 a 1300 m npm w jednym z pierwszych regionów chronionych certyfikacją D.O. (Destination of Origin). To gwarancja jakości specialty i smaku charakterystycznego dla tego regionu.
„Good coffee comes with good people” to motto palarni BeMyBean, której misją jest szerzenie kultury picia dobrej kawy w Polsce. Dbają, by każdy klient otrzymał świeżo wypaloną kawę i mógł cieszyć się najlepszą jakością kofeinowego naparu.
Pochodzenie |
Brazylia, Minas Gerais |
Odmiana: |
Paraiso MG, Mondo Novo |
Wysokość upraw: |
800-1300 m n.p.m. |