Po zaparzeniu kawy otrzymasz delikatny napar o nutach brzoskwini i biszkoptu.
Kawa ziarnista Costa Rica Marvin Monge z segmentu speciality powstała w małej rzemieślniczej palarni BeMyBean w Krakowie. Wypalana w niewielkich seriach z najwyższej jakości surowego ziarna kawowca pozwala zachować pełnię smaku i aromatu. Ziarna kawy pochodzą z Kostaryki, gdzie obowiązują bardzo rygorystyczne normy dotyczące gospodarki wodnej. Ich obróbka z kolei odbyła się w mikromłynie Palmichal, który specjalizuje się w przetwarzaniu wyjątkowych kaw od lokalnych farmerów i dostarczaniu ich do palarni bądź importerów świadomych jakości.
„Good coffee comes with good people” to motto palarni BeMyBean, której misją jest szerzenie kultury picia dobrej kawy w Polsce. Dbają, by każdy klient otrzymał świeżo wypaloną kawę i mógł cieszyć się najlepszą jakością kofeinowego naparu.
Stopień palenia ziaren |
Jasny |
Punktacja w cuppingu |
87 / 100 pkt. |
Pochodzenie |
Kostaryka, Cedral de Aserrí, Tarrazu |
Wysokość upraw: |
1700 m n.p.m. |
Przeznaczenie: |
Drip (metody alternatywne) |