Więcej o kawie
Po zaparzeniu kawy otrzymasz napar z wyczuwalnymi nutami czerwonej porzeczki, brzoskwini i marakui.
Kawa ziarnista Kenya Kiandu z segmentu speciality powstała w małej rzemieślniczej palarni BeMyBean w Krakowie. Wypalana w niewielkich seriach z najwyższej jakości surowego ziarna kawowca pozwala zachować pełnię smaku i aromatu.
Kiandu jest jedną z 7 stacji obróbki, należących do Kooperatywy Mutheka w regionie Nyeri znanym z intensywnych i złożonych kaw wysokiej jakości. Rolnicy dostarczają zebrane owoce do stacji Kiandu, gdzie poddawane są tradycyjnej kenijskiej obróbce. Owoce są sortowane wg stopnia dojrzałości i jakości, a następnie obrabiane osobno. Wiśnie trafiają do depulpera, po czym fermentują w zbiornikach z wodą przez około 24 h. Dalej – są spłukiwane w kanałach, gdzie sortuje się je raz jeszcze wg gęstości ziaren, a dopiero potem moczy się je przez kolejne 24 h. Suszenie odbywa się na podniesionych stołach i trwa 10 dni.
„Good coffee comes with good people” to motto palarni BeMyBean, której misją jest szerzenie kultury picia dobrej kawy w Polsce. Dbają, by każdy klient otrzymał świeżo wypaloną kawę i mógł cieszyć się najlepszą jakością kofeinowego naparu.
Producent: | BeMyBean |
Rodzaj kawy: | Ziarnista |
Skład: |
100% arabika |
Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
Pochodzenie: | Kenia, Nyeri |
Obróbka: | Washed |
Odmiana: | SL-28, SL-34, Ruiru 11 |
Wysokość upraw: | 1700 m n.p.m. |
Przeznaczenie: | Drip (metody alternatywne) |
Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski
Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00
Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny
Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska