Po zaparzeniu kawy otrzymasz napar o złożonym profilu smakowym - słodycz leśnych jeżyn, kwiatowy aromat bzu i kwasowość pigwy nadają kawie wyjątkowości.

Kawa ziarnista Sumatra Kerinci z segmentu speciality powstała w małej rzemieślniczej palarni BeMyBean w Krakowie. Wypalana w niewielkich seriach z najwyższej jakości surowego ziarna kawowca pozwala zachować pełnię smaku i aromatu. 

Sumatra jest szóstą pod względem powierzchni wyspą świata i należy w całości do Indonezji. Farmy na Sumatrze są w większości niewielkie (0,5-2,5ha) a głównym źródłem ich przychodów jest kawa. Kooperatywa Koerintji Barokah Bersama, z której pochodzi ta kawa zrzesza 250 osób, żyjących i uprawiających ziemię u stóp góry Kerinci – wulkanu, otoczonego bujną roślinnością czerpiącą korzyści z żyznej gleby wulkanicznej.

Owoce kawowca są zbierane ręcznie, pulpowane bez użycia wody i przenoszone bezpośrednio na podniesione stoły, w tunelach chroniących przed deszczem i nadmiernym promieniowaniem słonecznym. Suszenie trwa około 20 dni, po których usuwa się partchment i następuje ręczne sortowanie

Producent: Be My Bean
Rodzaj kawy: Ziarnista
Skład: 100% Arabika
Stopień palenia ziaren Jasny
Pochodzenie Sumatra, Kerinci Gunung Tujuh
Obróbka: Honey
Odmiana: Sigarar Utang, Andung Sari
Wysokość upraw: 1500 m n.p.m.
Przeznaczenie: Drip (metody alternatywne)
Darmowa dostawa

Darmowa dostawa

do Paczkomatów
na terenie Polski

Godziny otwarcia

Godziny otwarcia

pn.-pt. 8:00 - 16:00

Zwroty zakupów

Zwroty zakupów

możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny

Less waste

Less waste

pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska