Po zaparzeniu kawy otrzymasz napar o wyczuwalnej jabłkowej kwasowości, a także mocno owocowym smaku. Całość zdominowana wyraźnymi nutami winogron, moreli, a także czekolady.
Kawa ziarnista Costa Rica Candelilla, z segmentu speciality, wypalona jest przez krakowską palarnię Coffee Proficiency, która podchodzi do kawy bezkompromisowo. Ich kawa jest zawsze najwyższej jakości - pochodzi ze znanych im plantacji, a nad całym procesem odpowiedniego wypalania ziaren czuwa niezwykle doświadczony zespół sensoryków. Ich pasja, wieloletnia wiedza oraz umiejętności przekładają się na finalny smak Twojej filiżanki kawy.
Producent: |
Coffee Proficiency |
Pochodzenie: |
Kostaryka, Tarrazu |
Plantacja: |
Sanchez Family |
Wysokość upraw: |
1450 – 1700 m n.p.m. |
Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
Przeznaczenie: |
Dripper (metody alternatywne) |