Po zaparzeniu kawy otrzymasz napar o owocowo-kwasowych nutach, z wyczuwalnymi w smaku i zapachu suszonymi owocami w czekoladzie. Całość doskonale zbalansowana z wysoką słodyczą, typową dla kaw espresso.
Kawa ziarnista Espresso Adelante Gwatemala, z segmentu speciality, wypalona jest przez krakowską palarnię Coffee Proficiency, która podchodzi do kawy bezkompromisowo. Ich kawa jest zawsze najwyższej jakości - pochodzi ze znanych im plantacji, a nad całym procesem odpowiedniego wypalania ziaren czuwa niezwykle doświadczony zespół sensoryków. Ich pasja, wieloletnia wiedza oraz umiejętności przekładają się na finalny smak Twojej filiżanki kawy.
Producent: |
Coffee Proficiency |
Rodzaj ziarna: |
SHB |
Pochodzenie: |
Gwatemala |
Stopień palenia ziaren: |
Średni |
Odmiana: |
Bourbon, Caturra |
Wysokość upraw: |
1300 – 1600 m n.p.m. |