Po zaparzeniu kawy otrzymasz niezwykle lekki napar, o wyraźnym owocowo-kwiatowym aromacie, ze zbalansowaną kwasowością. Całość dopełniona nutami pomarańczy, bergamoty i herbaty Assam.
Kawa ziarnista Ethiopia Kochere Washed, z segmentu speciality, wypalona jest przez krakowską palarnię Coffee Proficiency, która podchodzi do kawy bezkompromisowo. Ich kawa jest zawsze najwyższej jakości - pochodzi ze znanych im plantacji, a nad całym procesem odpowiedniego wypalania ziaren czuwa niezwykle doświadczony zespół sensoryków. Ich pasja, wieloletnia wiedza oraz umiejętności przekładają się na finalny smak Twojej filiżanki kawy.
Producent: |
Coffee Proficiency |
Pochodzenie: |
Etiopia, Gediyo
|
Plantacja: |
Masreshu Sima |
Wysokość upraw: |
1850 – 2200 m n.p.m. |
Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
Przeznaczenie: |
Dripper (metody alternatywne) |