Po zaparzeniu kawy otrzymasz niezwykle czysty, orzeźwiający napar, o słodkim czekoladowo-karmelowym aromacie. Całość dopełniona nutami cytrusów, winogron oraz czerwonych jabłek.

Kawa ziarnista Nicaragua La Picona, z segmentu speciality, wypalona jest przez krakowską palarnię Coffee Proficiency, która podchodzi do kawy bezkompromisowo. Ich kawa jest zawsze najwyższej jakości - pochodzi ze znanych im plantacji, a nad całym procesem odpowiedniego wypalania ziaren czuwa niezwykle doświadczony zespół sensoryków. Ich pasja, wieloletnia wiedza oraz umiejętności przekładają się na finalny smak Twojej filiżanki kawy.

Producent: Coffee Proficiency
Rodzaj kawy: Ziarnista
Skład: 100% Arabika
Pochodzenie: Nikaragua, Las Manos, Diplito
Plantacja: La Picona
Wysokość upraw: 1200 – 1400 m n.p.m.
Stopień palenia ziaren: Jasny
Odmiana: Maracaturra, Catuai, Parainema
Obróbka: Washed
Przeznaczenie: Dripper (metody alternatywne)

 

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa

do Paczkomatów
na terenie Polski

Godziny otwarcia

Godziny otwarcia

pn.-pt. 8:00 - 16:00

Zwroty zakupów

Zwroty zakupów

możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny

Less waste

Less waste

pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska