Po zaparzeniu kawy otrzymasz niezwykle czysty, orzeźwiający napar, o słodkim czekoladowo-karmelowym aromacie. Całość dopełniona nutami cytrusów, winogron oraz czerwonych jabłek.
Kawa ziarnista Nicaragua La Picona, z segmentu speciality, wypalona jest przez krakowską palarnię Coffee Proficiency, która podchodzi do kawy bezkompromisowo. Ich kawa jest zawsze najwyższej jakości - pochodzi ze znanych im plantacji, a nad całym procesem odpowiedniego wypalania ziaren czuwa niezwykle doświadczony zespół sensoryków. Ich pasja, wieloletnia wiedza oraz umiejętności przekładają się na finalny smak Twojej filiżanki kawy.
Producent: |
Coffee Proficiency |
Pochodzenie: |
Nikaragua, Las Manos, Diplito |
Plantacja: |
La Picona |
Wysokość upraw: |
1200 – 1400 m n.p.m. |
Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
Odmiana: |
Maracaturra, Catuai, Parainema |
Przeznaczenie: |
Dripper (metody alternatywne) |