Po zaparzeniu kawy otrzymasz napar o niezwykle lekkiej teksturze, ale mocno owocowym smaku podkreślonym wysoką kwasowością. Całość zdominowana wyraźnymi nutami wiśni, śliwek, a także moreli.
Kawa ziarnista Rwanda Remera, z segmentu speciality, wypalona jest przez krakowską palarnię Coffee Proficiency, która podchodzi do kawy bezkompromisowo. Ich kawa jest zawsze najwyższej jakości - pochodzi ze znanych im plantacji, a nad całym procesem odpowiedniego wypalania ziaren czuwa niezwykle doświadczony zespół sensoryków. Ich pasja, wieloletnia wiedza oraz umiejętności przekładają się na finalny smak Twojej filiżanki kawy.
Producent: |
Coffee Proficiency |
Pochodzenie: |
Rwanda, Remera |
Plantacja: |
Gikongoro |
Wysokość upraw: |
1700 – 2000 m n.p.m. |
Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
Przeznaczenie: |
Dripper (metody alternatywne) |