Więcej o kawie
Członkowie kooperatywy Geta Bore uprawiają kawę w zalesionej okolicy w strefie Illubabor, na terenie lasu Metu Bishari. Kawa jest dostarczana do jedynej w okolicy stacji obróbki i tam przetwarzana.
Ciekawostka: kawa jest poddawana procesowi mokrej fermentacji przez noc, a następnie suszona w cieniu przez 8-12 godzin. Ostatnim etapem jest suszenie ziaren na podniesionych podestach (African beds) przez 12-14 dni.
Opis sensoryczny: brzoskwinia, miód, mandarynka, słodka i kwiatowa
Kawa ziarnista Geta Bore z segmentu speciality, wypalona jest przez polską palarnię Figa, mieszczącą się we Wrocławiu.
Producent: | Figa |
Rodzaj kawy: | Ziarnista |
Skład: | 100% arabika |
Pochodzenie: |
Etiopia, strefa Illubabor, region Oromia |
Odmiana: |
różne odmiany Heirloom
|
Wysokość upraw: |
2000-2200 m n.p.m.
|
Stopień palenia ziaren: | Jasny |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | Dripper (metody alternatywne) |
Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski
Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00
Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny
Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska