Więcej o kawie
Zakład obróbki Tano Ndogo działa od 1965 r., jest prowadzony przez 5 braci Muuru: Francisa, Davida, Jamesa, Johna i Josepha. To oni zarządzają zakładem, dbają o hodowlę krzewów oraz obróbkę kawy tradycyjnymi dla Kenii metodami. Podczas zbiorów zatrudniają do pomocy mieszkańców z okolicy.
Ciekawostka: w Tano Ndogo używana jest głównie odmiana kawy SL-28. Dzięki specjalizacji i dobrym warunkom geograficznym, zakład dostarcza ziarna o bardzo wysokiej jakości i świetnie dopracowanych cechach tej odmiany botanicznej kawy.
Opis sensoryczny: czarna porzeczka, czarna herbata, wanilia
Kawa ziarnista Kenia Tano Ndogo AB z segmentu speciality, wypalona jest przez polską palarnię Figa, mieszczącą się we Wrocławiu.
Producent: | Figa |
Rodzaj kawy: | Ziarnista |
Skład: | 100% arabika |
Pochodzenie: | Kenia, Gitwe, Kiambu |
Odmiana: |
SL-28, SL-34
|
Wysokość upraw: |
1820 m n.p.m.
|
Stopień palenia ziaren: | Jasny |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | Dripper (metody alternatywne) |

Darmowa dostawa
na terenie Polski

Zwroty
możesz zmienić zdanie w ciągu 14 dni bez podania przyczyny

Less waste
pakujemy tylko przyjaźnie dla środowiska