Więcej o kawie
Pilar Sasame Monslave posiada 3 ha ziemi, na których uprawia głównie odmiany Caturra, Typica i Pache, a od jakiegoś czasu osobno hoduje także drzewka z odmiany Catimor. Pilar sam zbiera i przetwarza kawę, a następnie suszy ją na wyłożonym brezentem patio, na którym wysycha od 10 do 15 dni.
Ciekawostka: obszary produkcji kawy w Las Pirias znajdują się w pasmach górskich otaczających miasto Jaen. Uprawy na wysokościach od 1600 do 1900 m n.p.m. pozwalają utrzymać czystość odmian kawy oraz wysoką jakość ziaren.
Opis sensoryczny: czerwone owoce, wanilia, słodka, delikatna
Kawa ziarnista Sasame Monslave z segmentu speciality, wypalona jest przez polską palarnię Figa, mieszczącą się we Wrocławiu.
Producent: | Figa |
Rodzaj kawy: | Ziarnista |
Skład: | 100% arabika |
Pochodzenie: |
Peru, wieś El Mirador, dystrykt Las Pirias |
Odmiana: |
Caturra, Pache, Bourbon
|
Wysokość upraw: |
1600-1900 m n.p.m.
|
Stopień palenia ziaren: | Jasny |
Obróbka: | Washed |
Przeznaczenie: | Dripper (metody alternatywne) |

Darmowa dostawa
na terenie Polski

Zwroty
możesz zmienić zdanie w ciągu 14 dni bez podania przyczyny

Less waste
pakujemy tylko przyjaźnie dla środowiska