Więcej o kawie
Pilar Sasame Monslave posiada 3 ha ziemi, na których uprawia głównie odmiany Caturra, Typica i Pache, a od jakiegoś czasu osobno hoduje także drzewka z odmiany Catimor. Pilar sam zbiera i przetwarza kawę, a następnie suszy ją na wyłożonym brezentem patio, na którym wysycha od 10 do 15 dni.
Ciekawostka: obszary produkcji kawy w Las Pirias znajdują się w pasmach górskich otaczających miasto Jaen. Uprawy na wysokościach od 1600 do 1900 m n.p.m. pozwalają utrzymać czystość odmian kawy oraz wysoką jakość ziaren.
Opis sensoryczny: czerwone owoce, wanilia, słodka, delikatna
Kawa ziarnista Sasame Monslave z segmentu speciality, wypalona jest przez polską palarnię Figa, mieszczącą się we Wrocławiu.
| Producent: | Figa |
| Rodzaj kawy: | Ziarnista |
| Skład: | 100% arabika |
| Pochodzenie: |
Peru, wieś El Mirador, dystrykt Las Pirias |
| Odmiana: |
Caturra, Pache, Bourbon
|
| Wysokość upraw: |
1600-1900 m n.p.m.
|
| Stopień palenia ziaren: | Jasny |
| Obróbka: | Washed |
| Przeznaczenie: | Dripper (metody alternatywne) |

Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski

Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00

Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny

Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska
