Kawa ziarnista Kostaryka Finca La Manzana, z segmentu speciality, wypalona jest przez opolską palarnię Hard Beans Coffee Roasters, których celem jest dotarcie do każdego domu ze świeżą, wysokiej jakości kawą. Swoją pasję wiedzę, doświadczenie oraz entuzjazm przekładają na każde wypalone ziarno kawy, abyś Ty mógł delektować się każdym łykiem naparu.
Olman Alguilera Chaves to właściciel bardzo małej plantacji Finca La Manzana. Nazwa nawiązuje do popularnego pośród producentów słowa "manzana", w bezpośrednim tłumaczeniu to jabłko, lecz pośród farmerów to określenie terenu o powierzchni 0,7 hektara. Świeżo zebrane wiśnie kawowca, odmiany Caturra i Catuai, obrabiane są w pobliskiej stacji obróbki La Eva Micromill, w regionie West Valley. W naszym przypadku jest to obróbka na sucho
Profil smakowy: truskawka, miód, suszona brzoskwinia
Pochodzenie: |
Kostaryka |
Region |
West Valley, La Eva |
Wysokość uprawy:
|
1300 m n.p.m.
|
Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
Przeznaczenie:
|
Drip (metody alternatywne) |