Po zaparzeniu kawy otrzymasz intensywnie owocowy napar, nieco przypominający kompot babci. Nuty maliny i rabarbaru w połączeniu z brązowym cukrem tworzą wyraźnie owocową, świeżą całość.
Kawa ziarnista Kenia Gakudnu, z segmentu speciality, wypalona jest przez warszawską palarnię HAYB Speciality Coffee/Coffee Republic, dla której uzyskanie jak najwyższej jakości kawy jest priorytetem. Kontrolują cały proces produkcji - od importu ręcznie zbieranych ziaren, następnie odpowiednie palenie, po eleganckie opakowanie produktu. Palarnia nieustannie rozwija swoje umiejętności, stale szukając najlepszych rozwiązań, aby spełnić oczekiwania swoich wymagających konsumentów.
Producent: |
HAYB / Coffee Republic |
Region: |
Ngandori West, Embu County
|
Punktacja w cuppingu: |
88/100 pkt. |
Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
Wysokość uprawy: |
1650 m n.p.m.
|
Przeznaczenie: |
Drip (metody alternatywne)
|