Po zaparzeniu kawy otrzymasz napar, w którym można wyczuć naturalną słodycz pomarańczy, czerwonych owoców i kwiatów.
Kawa ziarnista Peru El Diamante, z segmentu speciality, wypalona jest przez warszawską palarnię HAYB Speciality Coffee/Coffee Republic, dla której uzyskanie jak najwyższej jakości kawy jest priorytetem. Kontrolują cały proces produkcji - od importu ręcznie zbieranych ziaren, następnie odpowiednie palenie, po eleganckie opakowanie produktu. Palarnia nieustannie rozwija swoje umiejętności, stale szukając najlepszych rozwiązań, aby spełnić oczekiwania swoich wymagających konsumentów.
Producent: |
HAYB / Coffee Republic |
Region: |
San Ignacio
|
Punktacja w cuppingu: |
86/ 100 pkt. |
Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
Wysokość uprawy: |
1700 - 2000 m n.p.m.
|
Przeznaczenie: |
Drip (metody alternatywne)
|