Po zaparzeniu kawy otrzymasz słodko-cytrusowy napar o nutach pomarańczy, wanilii i z subtelnym akcentem bergamotki.
Kawa ziarnista Peru Roberto Perales Perez, z segmentu speciality, wypalona jest przez warszawską palarnię HAYB Speciality Coffee/Coffee Republic, dla której uzyskanie jak najwyższej jakości kawy jest priorytetem. Kontrolują cały proces produkcji - od importu ręcznie zbieranych ziaren, następnie odpowiednie palenie, po eleganckie opakowanie produktu. Palarnia nieustannie rozwija swoje umiejętności, stale szukając najlepszych rozwiązań, aby spełnić oczekiwania swoich wymagających konsumentów.
| Producent: |
HAYB / Coffee Republic |
| Region: |
El Paraiso |
| Punktacja w cuppingu: |
86.5/ 100 pkt. |
| Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
| Odmiana: |
Caturra, Castillo
|
| Wysokość uprawy: |
1950 - 2000 m n.p.m.
|
| Przeznaczenie: |
Drip (metody alternatywne)
|