Więcej o kawie
Nelson Mejia Cordova jest właścicielem 3 hektarowej farmy w okolocach wsi Nueva Esperanza w Chirinos. Plantacje znajdują się na wysokości 1900 metrów nad poziomem morza i w przeważającej większości zostały obsadzone szczepami Caturra i Typica.
Nelson to właściciel czynnie zaangażowany cały proces produkcji kawy, wraz z braćmi i pracownikami ręcznie zbiera owoce z drzew, pomaga również w ręcznym przebieraniu zbiorów z defektów. Wdrożenie rozwiązań zapewniających wysoką jakość produkcji oraz wiedza plantatora pomogły w osiągnięciu drugiego miejsca w lokalnych mistrzostwach regionu Chirinos.
Kawa ziarnista Nelson Mejia Cordova z segmentu speciality, wypalona jest przez palarnię KAFAR z Gliwic. Projekt grupy doświadczonych baristów skupia się na najwyższej jakości kawach.
Kraj: | Peru |
Region: | Chirinos |
Plantacja: | Nelson Mejia Cordova |
Odmiany: | Caturra |
Profil smakowy: | Jabłko, mandarynka, karmel |
Obróbka: | Washed |
Jakość: | 86.5 punktów w cuppingu |
Przeznaczenie: | Metody przelewowe |

Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski

Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00

Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny

Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska