Więcej o produkcie
Aby odpowiednio przesiać kawę należy wsypać zmielone ziarna na górne sitko, zamknąć pokrywkę i potrząsać przez ok 60 sekund.
Zbyt drobne cząsteczki zbiorą się na dnie, zbyt grube pozostaną na górnym sitku, a odpowiedniej wielkości na dolnym sitku.
Po użyciu, odsiewacz wraz z sitkami wystarczy opłukać pod wodą.
12 wymiennych sitek pozwala otrzymać aż 66 różnych rodzajów zmielonej kawy, bez przesadnie drobnych, czy też grubych cząsteczek.
Kruve nazywany jest "idealnym" kalibratorem młynka - gdyż możesz dobrać odpowiedni rozmiar sitka pod konkretne metody parzenia - od espresso po metody alternatywne. W rezultacie powinniśmy dążyć do osiągnięcia zbliżonej ilości zbyt drobnych i zbyt grubych cząsteczek kawy. Jeśli zauważysz, że grubego pyłu jest zdecydowanie więcej niż drobnego, wówczas należy mielić ziarna kawy nieco drobniej. Analogicznie postępujemy w odwrotnej sytuacji - jeśli w odsiewaczu jest za dużo drobnego pyłu, kawę należy mielić nieco grubiej.
Zestaw zawiera:
-odsiewacz w kolorze czarnym
-12 sitek o wielkości oczek 200, 250, 300, 350, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000 i 1100 mikrometrów
-stojak dostosowany do sitek
Zalecenia producenta:
Chemex: sitka 500 - 1000μm
Dripper: sitka 400 - 800μm
French Press: sitka 600 - 1000μm
AeroPress: sitka 500 - 900μm
Kawiarka: sitka 350 - 700μm
Ekspres przelewowy: sitka 400 - 900μm
Espresso: sitka 250 - 500μm
Cold Brew: sitka 600 - 1100μm
Syfon: sitka 400 - 800μm
Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski
Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00
Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny
Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska