Więcej o kawie
Metody obróbki kaw Costa Rica Altos Process
- Natural Shaded - ziarno podczas suszenia jest przykryte ekranami z filtrem UV. W efekcie kawa ma herbacianą teksturę, jest słodka i owocowa.
- Prolonged Natural - przedłużony został etap suszenia ziaren kawy. W rezultacie kawa ma uwydatnioną słodycz, o szczególnie jagodowych nutach.
- Fermentacja beztlenowa - Procesowi towarzyszy powstawanie kwasu mlekowego. Smak jest bardziej złożony, a tekstura kawy pełniejsza - kremowa i soczysta.
Kawa ziarnista Costa Rica Altos Process, z segmentu speciality, wypalona jest przez duńska palarnię La Cabra, która podchodzi do kawy bezkompromisowo. La Cabra jest jedną z najbardziej cenionych palarni kawy nie tylko w Europie, ale na całym świecie. Opanowują kolejne rynki, otwierając swoje lokale, m.in. w Nowym Jorku. Dla nich kawa to nie tylko aromatyczny napój w filiżance. To przede wszystkim przejrzystość i transparentność na każdym etapie jej produkcji - od zbiorów, wypał, po przygotowywanie naparu.
Producent: | La Cabra |
Rodzaj kawy: | Ziarnista |
Skład: | 100% Arabika |
Pochodzenie: | Kostaryka |
Farma: | Altos de Abejonal |
Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m. |
Stopień palenia ziaren: | Jasny |
Odmiana: | Catuai |
Obróbka: | Natural |
Przeznaczenie: | Dripper (metody alternatywne) |
Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski
Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00
Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny
Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska