Więcej o kawie
Metoda obróbki ziaren kawy Costa Rica Altos Variety polega na mechanicznym zdzieraniu z ziaren wierzchniej warstwy miąższu, które następnie pozostawia się wraz z przylegającymi resztą pulpy do wysuszenia na słońcu. Suszenie trwa aż do osiągnięcia wilgoci na poziomie około 11-12%. Taka metoda obróbki nadaje kawie wysoką słodycz, intensywnie owocową nutę i przyjemną kwasowość.
Odmiany Arabiki:
- Catuai cechuje wysoka kwasowość, ale i głęboka słodycz.
- Bourbon jest niezwykle przyjemna z wyraźną słodyczą, której towarzyszy orzechowa nuta.
- Typica przypomina nieco odmianę Bourbon, z wyczuwalnym aromatem kwiatów.
Kawa ziarnista Costa Rica Altos Variety, z segmentu speciality, wypalona jest przez duńska palarnię La Cabra, która podchodzi do kawy bezkompromisowo. La Cabra jest jedną z najbardziej cenionych palarni kawy nie tylko w Europie, ale na całym świecie. Opanowują kolejne rynki, otwierając swoje lokale, m.in. w Nowym Jorku. Dla nich kawa to nie tylko aromatyczny napój w filiżance. To przede wszystkim przejrzystość i transparentność na każdym etapie jej produkcji - od zbiorów, wypał, po przygotowywanie naparu.
Producent: | La Cabra |
Rodzaj kawy: | Ziarnista |
Skład: | 100% Arabika |
Pochodzenie: | Kostaryka |
Farma: | Altos de Abejonal |
Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m. |
Stopień palenia ziaren: | Jasny |
Odmiana: | Catuai, Typica, Bourbon |
Obróbka: | White Honey |
Przeznaczenie: | Dripper (metody alternatywne) |

Darmowa dostawa
na terenie Polski

Zwroty
możesz zmienić zdanie w ciągu 14 dni bez podania przyczyny

Less waste
pakujemy tylko przyjaźnie dla środowiska