Więcej o kawie
Metoda obróbki ziaren kawy Costa Rica Altos Variety polega na mechanicznym zdzieraniu z ziaren wierzchniej warstwy miąższu, które następnie pozostawia się wraz z przylegającymi resztą pulpy do wysuszenia na słońcu. Suszenie trwa aż do osiągnięcia wilgoci na poziomie około 11-12%. Taka metoda obróbki nadaje kawie wysoką słodycz, intensywnie owocową nutę i przyjemną kwasowość.
Odmiany Arabiki:
- Catuai cechuje wysoka kwasowość, ale i głęboka słodycz. 
- Bourbon jest niezwykle przyjemna z wyraźną słodyczą, której towarzyszy orzechowa nuta.
- Typica przypomina nieco odmianę Bourbon, z wyczuwalnym aromatem kwiatów.
Kawa ziarnista Costa Rica Altos Variety, z segmentu speciality, wypalona jest przez duńska palarnię La Cabra, która podchodzi do kawy bezkompromisowo. La Cabra jest jedną z najbardziej cenionych palarni kawy nie tylko w Europie, ale na całym świecie. Opanowują kolejne rynki, otwierając swoje lokale, m.in. w Nowym Jorku. Dla nich kawa to nie tylko aromatyczny napój w filiżance. To przede wszystkim przejrzystość i transparentność na każdym etapie jej produkcji - od zbiorów, wypał, po przygotowywanie naparu.
| Producent: | La Cabra | 
| Rodzaj kawy: | Ziarnista | 
| Skład: | 100% Arabika | 
| Pochodzenie: | Kostaryka | 
| Farma: | Altos de Abejonal | 
| Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m. | 
| Stopień palenia ziaren: | Jasny | 
| Odmiana: | Catuai, Typica, Bourbon | 
| Obróbka: | White Honey | 
| Przeznaczenie: | Dripper (metody alternatywne) | 

Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski

Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00

Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny

Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska
