Po zaparzeniu kawy, będziesz mógł wyczuć słodycz fig, herbacianą lekkość oraz łagodne nuty melona.
Kawa ziarnista Ethiopia Elias Migu, z segmentu speciality wypalona jest przez duńska palarnię La Cabra, która podchodzi do kawy bezkompromisowo. La Cabra jest jedną z najbardziej cenionych palarni kawy nie tylko w Europie, ale na całym świecie. Opanowują kolejne rynki, otwierając swoje lokale, m.in. w Nowym Jorku.
Dla nich kawa to nie tylko aromatyczny napój w filiżance. To przede wszystkim przejrzystość i transparentność na każdym etapie jej produkcji - od zbiorów, wypał, po przygotowywanie naparu.
| Pochodzenie: |
Etiopia |
| Region: |
Yirgacheffe
|
| Wysokość upraw: |
1900 m n.p.m. |
| Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
| Odmiana: |
Kume, Diga, Wolisho
|
| Przeznaczenie: |
Dripper (metody alternatywne) |