Więcej o kawie
Po zaparzeniu kawy otrzymasz napar, w którym można wyczuć naturalne nuty zbliżone do śliwki, moreli, prażonych orzechów i karmelu.
Kawa ziarnista Costa Rica San Francisco z segmentu speciality, wypalona jest przez polską palarnię LaCava, której główną misją jest dostarczanie klientom zawsze najświeższej, wysokiej jakości kawę.
San Francisco to farma należąca do Edgara Fallas Solis oraz jego rodziny. Posiadają uprawy 12 hektarów kawy, które przeplatają z uprawami awokado, cytrusów oraz bananów. Dzięki temu wzbogacają biom i ziemię, która rodzi wyjątkowej jakości ziarna. Służy to ochronie okolicznego środowiska, a także realizuje plan Edgara, aby 3/4 jego upraw było w pełni organiczne. Mikroloty są uprawiane na wysokości 1800 metrów, co powoduje, że ziarna są gęste i w pełni wartościowe. Pracownicy farmy zbierają tylko dojrzałe i słodkie owoce kawy.
Producent: | LaCava |
Rodzaj kawy: | Ziarnista |
Skład: | 100% arabika |
Pochodzenie: | Tarrazu, San Francisco |
Odmiana: | Caturra, Catuai |
Wysokość upraw: | 1750 m n.p.m. |
Stopień palenia ziaren: | Jasny |
Ocena w cuppingu: | 87/100 pkt. |
Obróbka: | Natural |
Przeznaczenie: | Dripper (metody alternatywne) |

Darmowa dostawa
na terenie Polski

Zwroty
możesz zmienić zdanie w ciągu 14 dni bez podania przyczyny

Less waste
pakujemy tylko przyjaźnie dla środowiska