Należąca do Davida Rubanzangabo stacja myjąca znajduje się na malowniczych wzgórzach Huye Mountain. David jest lokalnym filantropem głęboko dbającym o lokalnych farmerów, których premiuje za niesamowitej jakości zbiory kawy. Zostało to wielokrotnie docenione w uznanych na świecie konkursach, w tym w słynnym Cup of Excellence. Oferowany przez nas „lot” to już nasza druga edycja Huye Mountain. Tym razem Huye zaskakuje wyrazistą brzoskwinią, wanilią i ciasteczkowym finiszem.
Kawa ziarnista Rwanda Huye Mountain z segmentu speciality, wypalona jest przez polską palarnię La Cava, której główną misją jest dostarczanie klientom zawsze najświeższej, wysokiej jakości kawę.
Pochodzenie: |
Rwanda, Huye District, Southern Rwanda
|
Odmiana: |
Red Bourbon |
Wysokość upraw: |
1600 - 2300 m n.p.m.
|
Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
Ocena w cuppingu: |
86 / 100 punktów
|
Przeznaczenie: |
Dripper (metody alternatywne) |