Więcej o kawie
Po zaparzeniu kawy otrzymasz napar o delikatnej słodyczy miodu, wyraźnych nutach bergamotki, przyjemnej kwasowości i długim, cytrusowym posmaku.
Jakość ziaren kawy jest certyfikowana przez CSC® - Associazione Caffè Speciali Certificati - wszystkie opakowania kawy posiadają etykietę z numerem i hologramem świadczącym o wysokiej jakości.
Kawa mielona Etiopia Yrgalem, z segmentu speciality, wypalana jest przez jedną z najbardziej cenionych włoskich palarni Le Piantagioni del Caffè. Ich kawowa przygoda zaczęła się w 1994r. kiedy to złączyły się drogi Carlalberto Relli i Enrico Meschiniego. Podążając za najwyższą jakością, od samego początku założyciele palarni odwiedzali różne plantacje w poszukiwaniu nietypowych kaw. Pozwoliło im to na zbudowanie trwałych relacji z farmerami, dzięki czemu mogli udoskonalać swój produkt.
Palarnia skupia się na różnorodności - oferuje kawy jednorodne oraz mieszanki. Szeroka gama wypalanych kaw ma przeprowadzić każdego kawosza przez niezwykłe doznania zmysłowe, w taki sposób, aby każdy mógł odkryć swoje preferencje smakowe i wreszcie wybrać swoją ulubioną kawę.
Rodzaj kawy: | Mielona |
Arabika / Robusta: | 100% Arabika |
Stopień palenia ziaren: | Ciemny |
Przeznaczenie: | Espresso |
Obróbka: | Washed |
Pochodzenie: | Etiopia |
Profil smakowy: | Miód, bergamotka, cytrusy |
Waga: | 250g |
Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski
Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00
Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny
Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska