Po zaparzeniu kawy otrzymasz napar, w którego profilu smakowym znajdziemy fermentowane owoce tropikalne, czerwone jabłko, smooth body. Polecamy serdecznie kawy w tej obróbce – bardzo ciekawe doznanie sensoryczne.
Kawa ziarnista Honduras San Isidro to kawa z segmentu speciality, wypalana przez polską palarnię Proper. Wyjątkowa obróbka – fermetacja beztlenowa (anaerobic) w ofercie po raz pierwszy!
Ziarna kawowca umieszcza się w specjalnych komorach fermentacyjnych, następnie do komory zostają dodane owoce kawowca i odessany zostaje tlen. Cały proces fermentacji zostaje przerwany tuż przed nastąpieniem produkcji alkoholu w wyniku fermentacji. Ziarna poddane tej metodzie obróbki cechują się bardzo charakterystycznym smakiem, lepkim body.
| Producent: |
Proper Palarnia Kawy |
| Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
| Pochodzenie: |
Occidente, Copan, Honduras |
| Obróbka: |
Natural anaerobic fermentation
|
| Wysokość upraw |
1200 m n.p.m. |
| Przeznaczenie |
Drip (metody alternatywne) |