Po zaparzeniu kawy otrzymasz słodki napar o nutach limonki, winogron oraz czekolady deserowej.
Kawa ziarnista Colombia El Arroyo, z segmentu speciality, wypalona jest przez Vice Mistrza Polski Roasterów Roberta Rybczynskiego z warszawskiej palarni Story Coffee Roasters. Jak sami o sobie mówią, wciąż poszukują doskonałych smaków.
Tworzą miejsce ludzi pełnych pasji - nie tylko pod kątem samej palarni, ale też farmerów, z którymi współpracują. Gdyż to ludzie pracujący na plantacjach stanowią połowę sukcesu doskonałej kawy, reszta należy do chłopaków z Story Coffee Roasters.
Producent: |
Story Coffee Roasters |
Stopień palenia ziaren |
Jasny |
Region: |
San Pablo, San Lorenzo |
Wysokość upraw: |
2100 m n.p.m.
|
Przeznaczenie: |
Drip (metody alternatywne) |
Ocena w cuppingu: |
88/100pkt |