Więcej o kawie
Po zaparzeniu kawy otrzymasz delikatny napar o nutach i smaku truskawek!
Kawa ziarnista Burundi Rimiro z segmentu speciality powstała w małej rzemieślniczej palarni BeMyBean w Krakowie. Wypalana w niewielkich seriach z najwyższej jakości surowego ziarna kawowca pozwala zachować pełnię smaku i aromatu.
Ziarna kawy pochodzą z Burundi. ⅕ mieszkańców Burundi to producenci kawy. Na wzgórzu Rimoro, skąd pochodzą te ziarna, mieszka 10 osób. To najmniejszy pagórek wśród społeczności Ruhororo, znany z odważnych i przyjaznych tubylców. Zanim pojawiła się tam kawa w 1. poł. XX w., uprawiano m. in. taro i ryż na zalanych polach. Stąd też pochodzi nazwa Rimoro, w języku kirundi oznaczająca «[tam,] gdzie kultywujemy». Wszystkie kawowce w Burundi są odmiany Red Bourbon.
„Good coffee comes with good people” to motto palarni BeMyBean, której misją jest szerzenie kultury picia dobrej kawy w Polsce. Dbają, by każdy klient otrzymał świeżo wypaloną kawę i mógł cieszyć się najlepszą jakością kofeinowego naparu.
Producent: | BeMyBean |
Rodzaj kawy: | Ziarnista |
Skład: |
100% arabika |
Stopień palenia ziaren | Jasny |
Pochodzenie | Burundi, Ngozi |
Obróbka: | Natural |
Odmiana: | Red Bourbon |
Wysokość upraw: | 1800 m n.p.m. |
Przeznaczenie: | Drip (metody alternatywne) |
Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski
Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00
Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny
Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska