Po zaparzeniu kawy otrzymasz słodki napar o pełnym body z wyraźną słodyczą cukru trzcinowego oraz przyjemną kwasowością czerwonej porzeczki i maliny.
Kawa ziarnista Peru La Palma, z segmentu speciality, wypalona jest przez wrocławską palarnię Wroasters, która specjalizuje się w limitowanych seriach wysokiej jakości kaw ze wszystkich zakątków świata. Współpracują tylko z zaufanymi plantatorami, sprowadzają ziarna z najlepszych plantacji tylko po to, aby wybrać odpowiedni profil palenia do metody parzenia kawy.
Robią wszystko, aby każdy kawowy zapaleniec mógł cieszyć się idealnie zbalansowanym smakiem naparu. Jak sami mówią - "Każdy ma taki świat, jaką pije kawę".
Stopień palenia ziaren: |
Jasny |
Pochodzenie: |
Peru, Cajamarca
|
Wysokość upraw: |
1850 m n.p.m. |
Przeznaczenie: |
Drip (metody alternatywne) |