Więcej o produkcie
Kawa Cold Brew przygotowywana w zimnej wodzie w Hario Mizudashi Coffee Pot jest prawie całkowicie pozbawiona kwasowości, a także jest bardzo orzeźwiająca - po prostu idealna na upalne dni! Ponadto długi czas ekstrakcji powoduje, że Cold Brew posiada więcej kofeiny niż tradycyjna kawa zaparzona w dripperze. Co jeszcze wyróżnia ten zaparzacz to wysokiej jakości filtr, który odpowiada za klarowność przygotowywanego naparu - kolorem i teksturą przypomina bardziej delikatnie zaparzoną herbatę niż kawę.
Aby przyrządzić napój wystarczy zalać małą ilością wody zmieloną kawę, która po chwili zacznie skapywać do zbiornika.Następnie zaparzacz z kawą należy wsadzić do lodówki na ok. 12 godzin. Po tym czasie Cold Brew będzie gotowe do podania.
To właśnie dzięki wielugodzinnemu procesowi nasiąkania kawy w zimnej wodzie, Cold Brew posiada swój wyjątkowy, głęboki smak, pozbawiony jakiejkolwiek goryczy, która powstaje w wyniku parzenia kawy w wysokiej temperaturze.
Hario Mizudashi Coffee Pot nadaje się do mycia w zmywarce.
Jeśli interesuje Cię jak przygotować kawę Cold Brew i jak ją urozmaicić, zobacz nasz artykuł o kawie parzonej na zimno.
Producent: | Hario |
Kolor: | Czerwony |
Pojemność: | 600ml |
Szerokość: | 13,8 cm |
Wysokość: | 20,8cm |
Głębokość: | 9,4cm |
Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski
Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00
Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny
Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska