Więcej o produkcie
Kawa Cold Brew przygotowywana w zimnej wodzie w Hario Mizudashi Coffee Pot jest prawie całkowicie pozbawiona kwasowości, a także jest bardzo orzeźwiająca - po prostu idealna na upalne dni! Ponadto długi czas ekstrakcji powoduje, że Cold Brew posiada więcej kofeiny niż tradycyjna kawa zaparzona w dripperze. Co jeszcze wyróżnia ten zaparzacz to wysokiej jakości filtr, który odpowiada za klarowność przygotowywanego naparu - kolorem i teksturą przypomina bardziej delikatnie zaparzoną herbatę niż kawę.
Aby przyrządzić napój wystarczy zalać małą ilością wody zmieloną kawę, która po chwili zacznie skapywać do zbiornika.Następnie zaparzacz z kawą należy wsadzić do lodówki na ok. 12 godzin. Po tym czasie Cold Brew będzie gotowe do podania.
To właśnie dzięki wielugodzinnemu procesowi nasiąkania kawy w zimnej wodzie, Cold Brew posiada swój wyjątkowy, głęboki smak, pozbawiony jakiejkolwiek goryczy, która powstaje w wyniku parzenia kawy w wysokiej temperaturze.
Hario Mizudashi Coffee Pot nadaje się do mycia w zmywarce.
Jeśli interesuje Cię jak przygotować kawę Cold Brew i jak ją urozmaicić, zobacz nasz artykuł o kawie parzonej na zimno.
| Producent: | Hario | 
| Kolor: | Czerwony | 
| Pojemność: | 600ml | 
| Szerokość: | 13,8 cm | 
| Wysokość: | 20,8cm | 
| Głębokość: | 9,4cm | 

Darmowa dostawa
do Paczkomatów
na terenie Polski

Godziny otwarcia
pn.-pt. 8:00 - 16:00

Zwroty zakupów
możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny

Less waste
pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska
