Sosy i syropy do kawy
Wiemy już jakie przyprawy mogą ubarwić naszą kawę. Co, jednak jeśli mamy już dosyć klasycznego cappuccino z cynamonem i kardamonem? Możemy skorzystać z innych słodkich dodatków, które nadadzą naszej kawie smak dokładnie taki jaki chcemy.
Dzisiaj przedstawimy Wam sosy i syropy do kawy, które stały się bardzo popularne nie tylko w kawiarniach i restauracjach, ale także w naszych domach. Przygotowując kawę z syropem, możesz nadać jej niepowtarzalny smak, a dodatkowo zachwycić wszystkich znajomych.
Przygotowanie kawy z syropem w warunkach domowych jest niezwykle proste. Do zaparzonej kawy (szczególnie mlecznej) należy dolać odrobinę wybranego dodatku według uznania. Należy pamiętać jednak, aby nie przesadzić w tej kwestii. Chodzi przede wszystkim o to, aby nadal była to kawa z dodatkiem syropu, a nie na odwrót.
Poniżej przedstawiamy bardzo prosty sposób na przygotowanie smakowego cappuccino:
- Do filiżanki należy wlać ok 40 ml wybranego syropu smakowego.
- Następnie wlać podwójne espresso.
- Całość zalać 150 ml spienionym mlekiem.