Migawka Cafe - Kulisy zakładania kawiarni
Punktem wspólnym jego podróży była kawa, pasją fotografia.
W najnowszym numerze SWEETS & COFFEE luty-marzec 2020 przeczytacie wywiad z Wojciechem Kamińskim – właścicielem "Migawka Cafe" w Raciborzu.Jak odbył drogę z zakładu fotograficznego w kierunku kawiarni speciality?
Skąd pojawił się pomysł na Migawkę? Jak fotografia łączy się z kawiarnią? Czy w związku z tym, Migawka jest najlepiej sfotografowaną kawiarnią w Polsce? Jak odnaleźć się w zarządzaniu zespołem? Na co trzeba być przygotowanym przed otwarciem? Jak wygląda proces wyboru kawy? Co poza kawą? Co poza jedzeniem i piciem w ogóle? Co jeszcze dzieje się w Migawce? Jakieś spotkania, eventy specjalne? Jak trzeba przygotować się do podawania dobrej kawy? Gdzie poszukiwać wiedzy, jakie kroki podjąć?
Migawka Cafe jest bardzo docenianym miejscem. Napisał o niej Vogue, zwyciężyła w aż dwóch kategoriach w konkursie Sweets & Coffee Awards 2019.
Cały wywiad jest dostępny online.