Najlepsza kawa do French Pressa - ziarnista i mielona

- 20%6ba536903632bc66230469a44736da8c
PROMOCJA

KAWA.PL - Peru Cajamarca - espresso 3kg

378,99 zł 474,29 zł
- 13%f4ede0679b1a845ce805b9b3289ee6aa
PROMOCJA

Jak wybrać kawę ziarnistą do French Pressa?

Przygotowanie kawy we French Pressie jest niezwykle proste i polecane jest szczególnie miłośnikom duużej ilości czarnej kawy lub... herbaty! Należy jednak pamiętać, że tylko użycie wysokiej jakości kawy pozwoli Ci doświadczyć jej wspaniałych, naturalnych walorów smakowych.

Wybierając najlepszą kawę do French Pressa należy kierować się: świeżością ziaren (czyli datą jej palenia - najlepiej spożyć kawę do 6 miesięcy od daty wypału), stopniem palenia ziaren - wybieraj te jasno lub średnio palone (niektóre kawy ciemno palone także nadają się do French Pressa - szukaj takich informacji na opakowaniu kawy) oraz stopniem zmielenia ziaren - mielimy gruboziarniście!

Kawy 100% arabiki, single origin czy mieszanki z robustą?

Sięgaj po ziarna 100% Arabiki, najlepiej tzw. singli, czyli ziaren, które pochodzą z jednego regionu, ze ściśle określonej plantacji. Wybór kraju pochodzenia ziaren pozostawiamy już Tobie, gdyż zależy od indywidualnych preferencji smakowych.

Jeśli uwielbiasz owocowo-kwiatowe nuty z wysoką kwasowością, to na pewno sięgaj po kawy z Afryki, natomiast niska kwasowość i nuty orzechowo-czekoladowe oraz cytrusowe to główne wyróżniki krajów Ameryki Południowej.

OSTATNIO OGLĄDANE

logo

Darmowa dostawa

na terenie Polski

logo

Zwroty

możesz zmienić zdanie w ciągu 14 dni bez podania przyczyny

logo

Less waste

pakujemy tylko przyjaźnie dla środowiska