Kawa ziarnista do alternatywnych metod parzenia

- 18%5872d4132f5efa74d0f6d65445752ffecf04b2744b325def86efd3fe5e0e9343
PROMOCJA
- 23%a27d0bd0d55155127dad18f0ab97f231
PROMOCJA
- 23%105b459e0f68ddd47bd3cec647240f6d
PROMOCJA
- 25%52ba41e5aac5da12a8838a511958a639
PROMOCJA
- 19%dc7b9baf6335553f67cc949cbf063594
PROMOCJA
- 18%1647e1afa7eadce083312b9971deedb4
PROMOCJA
- 20%78d854cf930ab3a82055a75b7800cdfe
PROMOCJA
- 19%dd9f0670566056f4974bc99dbe9c5949
PROMOCJA

YOCO - Kenia Kegwa - kawa pod filtr 5 saszetek

16,99 zł 21,00 zł
- 16%1eb0b754f8e5f622912ca8b17b116563
PROMOCJA

YOCO - Kenia Kegwa - kawa pod filtr 20 saszetek

55,99 zł 67,00 zł
- 19%0f85a8ff023698f4611749ea59925d4d
PROMOCJA
- 18%bd5bf988762ef530621374aaa6e97e11
PROMOCJA

YOCO - Kenia Kolonist - kawa pod filtr 250g

39,99 zł 49,00 zł
- 15%60ed2d1880f9e65cb56b58ef8136d0fe
PROMOCJA
- 17%eee522ce4ff538fdf9d30d96ca524dd410da1807252e869887d3a3b7db8275b3
PROMOCJA
- 17%f81d7dba54b9dc0317e8176cdf2eb065
PROMOCJA

YOCO - Honduras Aruco - kawa pod filtr 250g

37,99 zł 46,00 zł
- 17%a1bde030e1b4f0a91c057e41d2f4c651230e29d3b7719846c297502c741c96c6
PROMOCJA

YOCO - Kolumbia Strawberry - kawa pod filtr 250g

81,99 zł 99,00 zł
- 17%2dbde6e825bcb1580d5a70c380a57f13c370a7266b4e41e72b3c31e6bfdbcd2d
PROMOCJA

YOCO - Kenia Kegwa - kawa pod filtr 250g

39,99 zł 48,00 zł
- 18%6fdc9cfb372de1ccc3c6b188379636ec77c8aa727a0a62b47f97bdf3cd60d194
PROMOCJA
- 5%2ef3e50a6e767dd1dfc743255f399c85
PROMOCJA
- 4%0573a3e176dfaed62761623a73c3f078
PROMOCJA
- 22%37c39e656cf87d69b87842c556e5a733
PROMOCJA
- 4%a0d730a0783b96b0883bd4656b10935c
PROMOCJA
- 23%1c927c471650550ca527efa950b3bb7a
PROMOCJA

HAYB - Się Przelewa Owoc - kawa pod przelew 1kg

126,99 zł 165,00 zł

Najlepsza kawa ziarnista do przelewowych metod parzenia kawy

Kawa do przelewu to nie jest taka prosta historia, jak się wydaje. Pierwsza na pomysł użycia filtra do kawy, aby kawę przelać i pozbyć się fusów wpadła już w 1908 roku Mellita Benz. Firma HARIO - znana z drippera V60 (patent z 1980 roku) powstała w 1921 roku, zaś Chemex został opatentowany w 1941 roku. Alternatywne metody parzenia kawy, czy też kawy przelewowe, kawy pod filtr nie są więc pomysłem nowym, za to można powiedzieć, że przeżywają swój renesans. 

Ostatnie 15 lat, to prawdziwy boom na kawy delikatniejsze w smaku, orzeźwiające i owocowe, za to bogatsze w różnorodne walory i kofeinę. W zależności od metody parzenia kawa do przelewu będzie inaczej smakować. Na walory smakowe kawy ma wpływ bardzo wiele czynników, ale wydaje się, że ważniejszymi z nich to stopień palenia ziaren oraz pochodzenie owoców kawowca. Wybierając najlepszą kawę do przelewowych metod parzenia kawy należy kierować się: świeżością ziaren, stopniem palenia ziaren - wybieraj te jasno palone oraz stopniem zmielenia ziaren - mielimy je gruboziarniście!

Kawa do przelewu - metody parzenia. 

Aby kawa smakowała tobie i twoim bliższym musisz dobrać odpowiednią metodę jej przygotowania. Najbardziej popularnym sposobem przygotowania kawy pod przelew jest bez wątpienia dripper ( do wyboru masz wiele opcji: V60, Kalita 155 i Kalita 185, Origami, Melitta). Łatwy w obsłudze, występujący w kilku wielkościach, wykonany ze szkła, ceramiki lub plastiku cieszy się ogromną popularnością. Doskonałym odpowiednikiem V60 jest oczywiście Chemex, który łączy w sobie dripper i eleganckie naczynia do podawania kawy. Eleganckie, szklane naczynie, w którym przygotujesz dużą ilość doskonałej kawy podbija serca kawoszy na całym świecie. Więcej o tej metodzie parzenia kawy przeczytasz w naszym artykule. 

Kawy ziarniste 100% arabiki, single origin - czyli najlepsza kawa do przelewu w ofercie kawa.pl. 

Metoda przelewowa w swych założeniach ma na wyciągnąć jak najwięcej smaku i aromatu ze świeżo zmielonych ziaren kawy. W związku z tym warto sprawdzić, co kawa do przelewu ma do zaoferowania. W kawa.pl polecamy ziarna 100% Arabiki, najlepiej tzw. singli, czyli ziaren, które pochodzą z jednego regionu, ze ściśle określonej plantacji. Kawa taka charakteryzuje się niezwykłą lekkością i czystością smaku. Posiada niezwykle szerokie spektrum smaków - od nut orzechowo-czekoladowych, kwiatowych, owocowych po zioła, cytrusy czy owoce leśne. Polecamy kawy jakości speciality - kawy takie nie tylko są wypalane pod okiem roasterów, pochodzą z małym farm, które dbają o jakość sprzedawanej kawy. Na paczce takiej kawy dostaniesz wszystkie informacje o regionie, odmianie kawy, ale też o tym, jakiej metodzie obróbki podano ziarna i jakich smaków możesz dzięki temu oczekiwać w swojej filiżance. Jeśli uwielbiasz owocowo-kwiatowe nuty z wysoką kwasowością, to na pewno sięgaj po kawy z Afryki, natomiast niska kwasowość i nuty orzechowo-czekoladowe oraz cytrusowe to główne wyróżniki krajów Ameryki Południowej.



OSTATNIO OGLĄDANE

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa

do Paczkomatów
na terenie Polski

Godziny otwarcia

Godziny otwarcia

pn.-pt. 8:00 - 16:00

Zwroty zakupów

Zwroty zakupów

możesz zmienić zdanie
w ciągu 14 dni
bez podania przyczyny

Less waste

Less waste

pakujemy w sposób
przyjazny dla środowiska